lauantai 26. joulukuuta 2015

32 tuntia onnikassa

Reissumme jatkui Balokista kohti Saigonia, aamusta käytiin tankkaamassa vähäsen banaaneja ku luultiin että tulee oma minivan, vitut. Sieltä tuli täyteenahettu pakettiauto missä tilaa ei ees hengittämiseen. Kiinalaisia koko joukko.


 
Selvisi onneksi että kyseessä on sleeperi-eli nukkuma onnikka, näisä voi vetästä huoletta potlojot ja nukkua niin pitkä ku matka on, meillä se kesti vaan 6h. Yritettiin kattoa läppäriltä Serranoa mutta naapurin ämmä rupes tofunakkeilemaan jotaki siinä muka yritti nukkua mutta silti räplää kännykkää niinku kuvasta näkee. Välipysähys oli jossaki kohin missä jäätölöt tempastii.

Oltiin siis vaan 1 nopea yö Saigonissa, josta heti aamutuimaan lähimme Poonppein Kampuijaa kohten, rutiinilla jo menee ennen onnikkamatkaa varustautua sevenelevenin tai mini-martin kautta, matkaa eessä siis 8 tuntia ja jo etukäteen pelätty rajanylitys jonka piti kaiken lukemamme ja kuulemamme mukaan olla jotain kauheaa odottelua ja kuumottelua, höpsis ei ollut, samaisessa bussissa töisä ollut töim keräsi meiltä passit vaan ennen raja-asemaa, vei ne koppiin, josta sitte yksitellen huueltii meitä läpi ja kaikilla oli kuukauden stämpit passeissa, Miksulta ei ees sormenjälkiä otettu, toisin ku Heksaboilta.


 Aika: Ilta
Paikka: Phnom Penh, Kambodza.
Moodi: Näläkä.



 Tämmöstä ne on kehunu, Khmerien perinneruuan Italialainen fuusio; Happy Pizza. Kyseessä on siis känkky, missä oreganon tilalle laitetaan jotain paikallisia yrttejä, paksusta murteesta johtuen emme selvää saaneet mitä. Känkkyläisen sai joko mild, normal, happy, tai extra happynä. Ihan kelpo känkkyläinen 4.5/5 ei maistunu pekoni.


 Rantabouleevardiolla Suoamen lippua zuumailemassa, oli se vihdoin viiiimeisten joukkiossa, oli seki vähä väärällainen. Mukava rantakatu, eurooppalaistyylinen, päivällä hiljainen ja suuriltaan osin lenkkeilijöiden ja joogaajien hallussa mutta öisin paikallisen nuorison hengailupaikka
 Perusnäkymä Khmeeriläisestä aatelisuudesta.





 Käytiin tämmösessä jonkisortin temppelissä, tai luostarissa tai mikähän lie. Ei turisteja ja täysin ilmanen kohde, siellä oli patsaita, taideteoksia, vanhoja rakennuksia, rukoilualttareja sekä temppeleitä. Noh, oikeaa Angoria odotellessa..


 Maailman parhaat curryt tähän mennessä. 1.5e makso, piti eka tilata, sitte tulla niitten matolle istuskelemaan ja sit ne tarjoilee sen tähän.
 Suomennus, 450 uhrin joukkohauta.
 tähän ne hakkasi vauvat tohjoksi nii säästy luoteja.
 Julma kansanmurha, ja aika tuoreessa historiassa vielä. Pitihän se käydä katsomassa tappokentät. Oli se Pol Pot julma mies, tapatti miljoonia hirmuvaltansa aikana,,


Noniin, Nompein Kambuija jäi toistaiseksi,
Otettii onnikka Sinahoukvilleen, vähäniinkö jonnekki kanarialle ois ländänny mutta ensivaikutelman ei pidä aina antaa olla viimeinen mielipide..
 Suunnistukseen tosiaan riittää tämä kultanen leijona, liikenneympyrä mistä lähtee tiet 5 eri suuntaan ja 4 niistä on erilaisia rantoja / uimarantoja, osa kolutaan ja katotaan onko yksikään potentiaalinen..

 pilalla, onneksi me ei takerruta massaan vaan jatketaan matkaa
 Kyllä Suomalainen ruoka on kuitenki maailman kärkeä, niin ihan tämmönen tavallinen makkaraperunat sinapilla maistu överihyvältä. Ei passaa liian tavaksi ottaa kuitenkaan sillä ei ihan joka raflassa tarjolla :d

Lol leluhippejä, u-käännös ja uniikeille saarille....Matkalla kytät kuitenki ryösti Miksun, käski antamaa jotai lahjusrahoja ku sillä ei ola kambuijalaista ajokorttia (huoh). Eli omaan taskuun kytät täältä ottaa turisteilta rahoja, muutamista dollareista muutamiin kymmeniin varmaa ylleisimmät. Alettiin jatkossa kiertäämään nuo siat, paskalakit.

 Toinen yritys. Iiiiihan PiiiLallLllaaaaaAAAAAa! Emme vielä tieneet että kyseinen ranta kuitenkin jatkuu niin pitkälle että kaikki rakennelma loppuu noin kilsan päästä, ja tulee pelkkää auitiota hiakkarantaa. Tää selvisi vasta robinson crusoe- experiencen jälkeen.
 Argentinjo kertoi tarinansa, hippi ei syö lihaa ja ameriikkaa vihaa.
Veneestä, eikä matkasta saatu kuvia koska ne tuhoutui.. anyway, Uusi base. Lokaatio: Saari jossainpäin Siaminlahtea, väenpaljous, minimi. Täällä otetaan ylirennosti.
 Tässä me oikeastaa ei muuta syötykkää ku hedelmiä se 4 päivää, välillä otettii annos jotai muuta. Kalja irtoaa eurolla, tuplat kalliimpaa mitä mantereella. Saarella on muutama muukin ranta, tää on pienin. Yksi  missä käytiin oli autio, sieltä saimme uskomattomia kuvia ja ai että mikä paratiisi tosssa viidakon takana olikaan, mutta me menetettiin just kaikki täältä saarelta otetut kuvat koska ATK temppuilee... prkl.. pari jälellä.
 näkymä meidän perspektiivistä riippumatoista. Vesi tuossa muuten on kirkas, ja uimapohja menee parhaimpiin ikinä. Täysin pehmeää hiekkaa , ei yhtään kiveä eikä muutakaan ylimäärästä, jos ei pari rapua lasketa.
 Hankalampaa miltä se näyttää.  Ainoastaan amatöörit käyttää sitä tasapainokeppiä...

 Tultiiin sitten poisssa paratiisisaarelta, ja kun koti on riippumatto saattaa dängipäissään pistelevät moskiitot olla vittumaisellakin asenteella liikenteessä. Miksun selkää vähä päästyy syömään.
 Molempien täytyy siistiytyä ennen joulupöytää, pittää näyttää viksulta. Täällä nuo parturit on aina pesunkestäviä homoja, kattokaapa totakin.
 
Joulufantti. Tää oli iso yksilö.
 Tästä se Joulun vietto alkaa, Suomalaisessa seurassa, olikohan meitä sitten siinä jotai 12 yhteensä?
 Lämmin ruoka, eli kinkut plus muut on vielä vasta tulossa... hyvät oli buffetit!

Seuraavana päivänä heräsimme, pikku krapuloissa kenties, ja ostettii liput illaksi lähtemään Siem Reapiin, eli just sinne mistä löytyy sitte ne Angkor Watit sun muut,, eli seuraava päivä ja yö meni 12 tuntia sleeper hotellionnikassa. Tältä näytti:
Serranon Perhe tulilla no tottakai.


"hello my frend you need tuk tuk? massage good looking lady! you go beach yes? hotel name? you want cheap hotel? marijuana yes sir? you come i show you hotel" ,,,se alkaa aina heti ku astuu ulos onnikka-asemalla.

 Ihan suht siistiltä, vähän jopa ehkä kiillotettukkin julkisivu tällä Siem Reapilla.
 Kana makso one dorrar. Täällä ne kadulla vääntää kaiken ruuan, tuntuu että nuissa ns "sisäravintoloissa" ne hakee lihansa kadulta :D Aika isot ja tosi siistit Night marketit, Basaarit ja pub street täällä yöllä. Maisteltiin ötököitä, kuoriaista, toukkaa, sirkkaa....
Sting on edelleen parempi mitä Samurai. Näin se vaan on meijän Aasialaisten nörttien mielipide.

 Nyt menossa kattomaan, että mitä mennään kattomaan, luultiin siellä olevan joku vesiputous mutta ei kyllä.....
 Tonne päälle siis nyt pitääki patikoida voi v

 No meneehän tässä ihan kelepo portaatkin, toivottavasti ei kovin pitkät tässä 36 asteen paahteessa.
 
 Sais jo tulla loppu....... eiköhä me puolivälissä........ kohta.............
 Nyt on kuuma.

 Löytettiin päälle, wuhuuuuu!. Kambodza on ylpeä Angkorin temppeleistään, ne löytyy mm. Kaljasta & Valtion lipusta, sekä jokaisesta Setelistä...
 Munkkiluostarin lähdevesiallas? Mikä ettei. Viileetä vettä (onneksi), kyllä helpotti nuitten portaitten jälkeen.
 3 paikallista munkkia meditoimassa, toi yks on vaan vähän kalpeahko..
 Lempibanaani, ilmainen.
 Mää kyllä en oikeasti voisi tehä tätä ammatikseni, näitte sen kuvan aikasemi misä selkä oli syöty, miettikääpä jos pitäs vielä tämmösessä kokoajan kulkea :d
 Jollain on koti korkeuksissa, mutta asumatta. Paljollahan ne vuokraisi..
 Valtakunnassa kaikki hyvin. Nyt on kuivateltu ja ryysyt niskaan.

 Nää on niitä Hopeanuolen vuoristotemppelikoiria.



Seuraavaksi täällä väh. 4 vuorokautta tutkiskellen angkoreja, hyvää myöhäistä joulua ja onnelista uvta! Täällä uv on joka ilta =)





4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista tutkimusretkeä Angkoren temppeleille!

    VastaaPoista
  2. kiitos. kuvien laatu vähän huono tässä päivityksessä. seuraavaan katotaan rehellisesti parhaat missä sitte löytyy parempi netti

    VastaaPoista
  3. piraatti suoomelipulle peukkua

    VastaaPoista
  4. Nonii olipa mukavaa luettavaa. Pitäkää pojat hauskaa ja tarinoita vaa lisää tulemaan. Onnellista uuttavuotta. T. Katriina

    VastaaPoista